Hírek – News Riasztórendszerek

Ajax KeyPad Plus csúcstechnológiával és maximális adatvédelemmel

Ajax KeyPad Plus érintésmentes vezérlés megbízhatósági kompromisszumok nélkül

A KeyPad Plus a design, a fejlett titkosítási technológia és a kidolgozott felhasználói élmény kombinációja a legegyszerűbb és legvédettebb biztonsági kezelés érdekében. Élesítsd és hatástalanítsd az Ajaxot, aktiváld az éjszakai üzemmódot és kezeld az egyes csoportokat Pass kártyával vagy Tag kulcstartóval.
(Megj.: a kártyák -Pass- és tag-ek külön lesznek megvásárolhatóak)

Az adatvédelmet csúcsra járatták.

A felhasználók gyors és biztonságos azonosítása érdekében a KeyPad Plus a DESFire® technológiával rendelkezik. Ez a kategóriájában legjobb érintésmentes megoldás a felhasználó kártyával, vagy kulcstartó-olvasóval történő azonosítására. A DESFire® az ISO 14443 nemzetközi szabványon alapul és átfogó, 128 bites titkosítást és másolásvédelmet ötvöz. Ezt a technológiát az európai fővárosok közlekedési rendszereiben és a NASA beléptető rendszereiben is használják.

Mikrochip intelligens képességekkel

A felhasználó szempontjából az érintésmentes hozzáférés egyszerűen működik. A rendszer hatástalanításához mindössze egy kártyát vagy kulcstartót kell bemutatni az Ajax KeyPad Plus-nak. Ám ezen egyszerűség mögött lenyűgöző technológia áll. A kártyák és a Tag kulcstartók DESFire® chipekkel vannak felszerelve. Ezeket összehasonlítottuk a világ legtöbb beléptető rendszerében használt chipekkel.

      Chip típusa

                            Használat

                              Titkosítás

                         Memória

EM-Marin

Egyszerű beléptető rendszerek:
sorompók, kaputelefonok,
szállodai szobák

Nincs

Nincs beépített memória

MIFARE®
Classic®

Kombinált beléptető rendszerek,
ahol további információkat tárolnak a chipen:
fitneszklubok,
szórakoztató központok

Crypto-1 adatfolyam-kódolás,
kulcs: 48 bit.
Számos  tanulmány kimutatta,
hogy ezt a titkosítást szabadon
hozzáférhő eszközökkel
fel lehet törni.

Akár 4 KB beépített memória,
amely lehetővé teszi
a fizetési adatok,
a
kártya lejárati dátuma
és a felhasználók adatainak
tárolását

MIFARE®
DESFire®

Többszintű hozzáféréssel
rendelkező  rendszerek
kormányzati,  nemzetközi és
katonai intézményekben

Triple DES titkosítás és AES
hardveres titkosítás
128 bites kulccsal.
Több szuperszámítógép és
több milló év kell a feltöréséhez.

Akár 8 KB beépített memória,
amely lehetővé teszi
a felhasználói adatok és a
hozzáférési kulcsok tárolását
több biztonsági rendszerhez

Kiemelkedő autonómia

A teljesen új KeyPad Plus firmware a legtöbbet hozza ki az előre telepített akkumulátorokból. A billentyűzet még az érintésmentes azonosítási funkció napi használata esetén is 3,5 évig működik elemcsere nélkül. A kártya- és kulcstartó-olvasó kikapcsolásával pedig az akkumulátor élettartama eléri a 4,5 évet. A KeyPad Plus előre figyelmezteti a felügyeleti állomást és a felhasználókat az elemek cseréjének szükségességére.

Ajax Pass&Tag

Távoli hozzáférés-szabályozás

Állíts be személyes jelszavakat, hogy tudd, ki és mikor hatástalanította a rendszert: a felhasználónév megjelenik az értesítésben és az eseménynaplóban. A Pass vagy Tag meghatározott jogosultságokkal rendelkező felhasználóhoz is hozzárendelhető, hogy bizonyos csoportok vagy az egész telephely biztonsága ellenőrizhető legyen. Az Ajax alkalmazás lehetővé teszi a hozzáférési jogosultságok valós idejű kezelését. Korlátozható, kiterjeszthető vagy azonnal letiltható a hozzáférés.

Felhasználók hozzáadása soha nem volt ennyire gyors egyszerű.

Az Ajax-rendszerek akár 200 Tag-et vagy kártyát is támogatnak, ami függ a HUB típusától: a Hub 2 legfeljebb 50, a Hub Plus legfeljebb 99, a Hub 2 Plus pedig legfeljebb 200 felhasználót tud kezelni.
Hozzáadáskor nem kell Ajax-fiókokat létrehozni az új felhasználók számára, csak egy eszközt kell megnevezni és hozzáférési jogosultságokat definiálni. Ez megkönnyíti a rendszer vezérléséhez való hozzáférés delegálását az ideiglenes alkalmazottak vagy a bejövő személyzet számára.
Az Ajax KeyPad Plus fény- és hangjelzése lehetővé teszi a biztonsági állapot ellenőrzését az Ajax alkalmazás nélkül. A háttérvilágítás hangereje és fényereje állítható. Ráadásul többszintű szabotázs elleni rendszerrel rendelkezik.

Mi az a “néma riasztás” és mire jó?

Titkon mindannyian abban reménykedünk, hogy soha nem fognak minket akaratunk ellenére egy ajtó kinyitására kérni. De mi van akkor, ha mégis?
A néma riasztás továbbítása egy távfelügyeleti állomásra igen hasznos lehetőség.
Ha a támadók a rendszer hatástalanítására kényszerítenek, a kényszerítő kód lehetővé teszi a hatástalanítás szimulálását a KeyPad Plus-on keresztül. A felhasználót a szirénák, az alkalmazás és a billentyűzet kijelzése nem leplezi le, de a riasztás jelzése azonnal továbbításra kerül a központi felügyeleti állomásra.
A riasztás kézbesítése garantált, hiszen a Jeweller rádióprotokollt úgy fejlesztették ki, hogy biztosítsák a rendszer összes eszközének zavartalan működését. A rádiós protokoll időkereteket használ a csatlakoztatott eszközök kommunikációjának szinkronizálására, hitelesítést a hamisítás kiküszöbölésére, és titkosítást a hackelés elleni védelem érdekében.

Használj forgatókönyveket, hogy a napi rutinodat beállítsd az Ajaxon. Élesítéskor a rendszer kikapcsolja a világítást, a vizet és az elektromos készülékeket, bezárja a redőnyöket, mindezt egyetlen érintéssel a KeyPad Plus-on.
A KeyPad Plus csatlakoztatása és konfigurálása az Ajax alkalmazásokban történik. Nincs szükség a ház szétszerelésére vagy az elemek beszerelésére. A rendszerhez való hozzáadás egyszerűen egy QR-kód beolvasásával történik. A telepítőnek csak az eszközt kell tesztelnie, kártyákat hozzáadni és hozzáférési jogosultságokat beállítani.

Ajax KeyPad Plus – iroda&lakás

Egyetlen “kulcs” az otthoni és az irodai használathoz.

Egy Pass kártya 13 Hubhoz csatlakoztatható. Teljes körű vezérlés az alkalmazáson belül. Az alkalmazásban minden egyes kártyához beállíthatja a nevet és a hozzáférési jogosultságokat. Mindig tudható, hogy ki és mikor változtatta meg a biztonsági üzemmódot – minden művelet rögzítésre kerül az eseménynaplóban. A rendszergazda valós időben visszavonhatja vagy korlátozhatja a Pass hozzáférési jogosultságokat.

Az Ajax Keypad Plus-ról további információk itt olvashatók.

Küldés
Olvasói értékelés
5 (2 )

anikoCsrMz

Hozzászólás hozzáadása

Kattintson ide, ha hozzászólást szeretne küldeni

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .