Hello jövő! Hírek – News Videórendszerek

Az EUREKA programban fejlesztett 3D kamera

holovizio

Az EUREKA programban fejlesztett 3D kamera már Ázsiában is siker

2018. április végén zárul a magyar Holografika és a német Raytrix cégek által 2016-ban indított LiveRay EUREKA projekt. A Széchenyi 2020 NKFIH program 62 millió Ft-tal támogatta azt a fejlesztést, amelynek keretében létrejött integrált “light-field” kamera- és 3D display lehetővé teszi a “3D fénytér” közvetítését egy speciális kamerarendszerrel, és annak megjelenítését a Holografika szemüvegnélküli 3D HoloVízió kijelzőjén.

A 3D fénytér (light field) a legújabb megközelítés és a kapcsolódó technológiák összessége, amely a 3D képi információt fénysugarak halmazaként írja le, de a fénysugár pozíciója és színe mellett rögzíti minden egyes fénysugár irányát is. A Holografika által fejlesztett és gyártott HoloVízió 3D light-field megjelenítők így egyedülálló természetes 3D élményt kínálnak, és úgy ahogy a valóságban is, akár a tárgyak mögé is benézhetünk a 3D térben.

A projekt során kifejlesztett nagyszámú kompakt kameramodulból álló 3D felvételi rendszert üvegszálon keresztül egy speciális, embernagyságú HoloVízió megjelenítőhöz kapcsolva, mint “Hologram konferenciát” már bemutatták Szöul központjában, az SKT toronyban lévő a “Jövő Zónában”, ahol az egyik helyiségben 3D távjelenléti alkalmazással egyenesen 2047-be repítik a látogatót. A 3D kamerarendszer iránt azóta már Indiából és az USA-ból is érdeklődnek.

A projektről további információk: http://www.holografika.com/LiveRay/hu

Nagy Zoltán

Hozzászólás hozzáadása

Kattintson ide, ha hozzászólást szeretne küldeni

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .