Hello jövő! Hírek – News

Hivatalos IO-Link közösség már Magyarországon is

io-link

Hivatalos IO-Link közösség már Magyarországon is

A nemzetközi IO-Link Community hivatalosan is elismerte regionális tagjaként a magyarországi IO-Link közösséget.

A Németországban működő, közel 250 vállalatot magában foglaló nemzetközi IO-Link közösség számos más ország mellett, már Magyarországon is rendelkezik helyi érdekeltséggel. A Magyar IO-Link közösség 2018-ban alakult meg 8 alapítócég együttműködésével és 2019-ben lett hivatalosan a nemzetközi közösség tagja (Regional IO-Link Interest Group). A Balluff, a Festo, az IFM Electronic, a Kvalix, a Pepperl+Fuchs, a Sick, a Turck és a TEConcept márkák szinte mindegyike aktív tagja a nemzetközi közösség operatív bizottságának, így adottak voltak a feltételek egy helyi tagközösség létrehozásához.

Az IO-Link Community ugyan Németországban alakult, de ma már világszintű közösséggé nőtte ki magát. Elsődleges célja az IO-Link protokoll szabvány fejlesztése, amely egy univerzális és gyártófüggetlen, az Ipar 4.0 igényeinek megfelelő kommunikációs szabvány. Az ipari érzékelő és beavatkozó eszközökhöz használt kommunikáció egyik nagy előnye, hogy azok szinte bármely terepibusz rendszerhez csatlakoztathatók.
A protokoll megismerését elsőkézből szolgálják az úgynevezett “user workshop” rendezvények, amelyek 2018 óta már Magyarországon is elérhetőek a helyi szakemberek számára. A soron következő IO-Link user workshop-ot szeptember 25-én rendezik Budapesten, amelyre már lehet jelentkezni a közösség weboldalán.

www.io-link.hu

Forrás: OTS

Küldés
Olvasói értékelés
0 (0 )
Címkék

Nagy Zoltán

Hozzászólás hozzáadása

Kattintson ide, ha hozzászólást szeretne küldeni

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .