Hírek – News Smart Home - Okos otthon

Nective Light

nective-light-okosotthon

Nective Light

A Nective Light egy univerzális épületautomatizálási modul, amely többféle smarthome funkciót tud ellátni. Képes vezérelni az ingatlanok világítását, dimmerelt világítását, fűtését, térfűtését, redőnyeit, árnyékolóit, ablakait, kapuit vagy valamilyen egyedi eszközt, mint például egy szökőkutat vagy jakuzzit, mindezt a konkurenciához képest a lehető legkedvezőbb áron.

A rendszer számos előreprogramozott intelligens funkciót tartalmaz, mint például a csoportvezérlések, azaz a világítások csoportos le- vagy felkapcsolása, vagy a redőnyök csoportos le- vagy felhúzása, energiatakarékos megoldások, időztett vezérlések, vagy védelemi funkciók (időjárás figyelés). Emellett a különböző automatizálási funkciók mobil applikációból is elérhetőek, így a felhasználó a telefonja segítségével vezetékmentesen is vezérelheti az otthonát.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

nective data

8 db digitális bemenet

Az impulzusvezérelt 24V-os bemenetek bármilyen szerelvénycsalád nyomógombjaival vezérelhető.

nective smarthome

Egyszerű konfiguráció

A készülék a kijelző segítségével egyszerűen beállítható.

nective smarthome

8 relés kimenet

A készülék tartalmazza a 230V/8A kapcsolási képességű reléket.

nective RS485/MODBUS

1 db RS485/MODBUS

A szenzor buszon keresztül további kiegészítő eszközök csatlakoztathatóak a modulhoz.

TELEPÍTÉS ÉS BEÜZEMELÉS

A Nective Light újdonsága, hogy rendkívül egyszerűen telepíthető és beüzemeléséhez nincs szükség programozóra. Alapvető villanyszerelői ismeretekkel a modulok a telepítői útmutatóban megadott kábelezést követve egyszerűen beszerelhetőek az épületbe. A Nective Light modulon csupán az adott működési funkciót kell kiválasztani. A rendszerbe telepített modulok automatikusan felismerik egymást és az applikációt, nincs szükség címzésre vagy beállításra, így időt és költségeket spórol meg a felhasználóknak.

FUNKCIÓK

A Nective Light modulok több féle épületautomatizálási funkciót képes ellátni és tartalmazza a funkciók vezérlőszoftvereit. Telepítéskor csupán ki kell választani, hogy az adott modul milyen feladatot lásson el.

RENDSZER FELÉPÍTÉS

1 készülék 1 funkció

A Nective System működésének koncepciója, hogy egy Nective Light modul egyféle tipizált funkciót lát el (például vagy világítás, vagy redőny, vagy fűtés vezérlést), így a különböző funkciók vezérlését több modul látja el. Egy Nective Light modul a beállított üzemmód által meghatározott mennyiségű eszközt képes vezérelni (például a 8 db kapcsolt világítás/modul, vagy 4 dbredőny/modul). A vezérlet eszközok számától függően egy feladatot egy vagy több azonos üzemmódra beállított modul lát el(például egy modul 4 dbredőnyt képes vezérelni önmagában, ezért 12 redőny vezérléséhez 3 db KameleonLightra van szükség).

INTELLIGENS FUNKCIÓK

A Nective System üzemódjai számos intelligens vezérlést tartalmaznak a kiválasztott funkciótól függően. Ilyenek például a csoportos működtetés, melynek során az összes világítás vagy redőny egyszerre vezérelhető akár az épületben elhelyezett fali nyomógombokkal, akár az applikáció segítségével. Acsoportvezérlések zónánként isszeparálhatóak. A funkciók között megtalálhatóak az időzítettkapcsolások, vagy egyéb paraméterek által történő vezérlések.

BIZTONSÁG

A Nective System egy elosztott intelligenciájú épületautomatizálási rendszer, ezért sokkalbiztonságosabb, mint egy központi intelligenciájú automatizálás, mivel egy modul meghibásodásanem okozza a teljes épület vezérlésének működésképtelenségét. A készülékekre 12 hónap garanciavan és rendelkezik az MSZ EN 50491-3 Lakások és épületek elektronikus rendszereinek (HBES),valamint épületautomatikai és szabályozási rendszereinek (BACS) általános követelménye vonatkozószabványnak megfelelő vizsgálatokkal. A tanúsítványok jegyzőkönyvei letölthetőek.

SZOFTVER FRISSÍTÉS

A Nective System rendszerhez egy összetett bootloader tartozik, amely lehetővé teszi, hogy a termékcsalád összes elemének vezérlő szoftvere frissíthető legyen. A vezérlő szoftver frissítésére akkor van szükség, ha a gyártó valamilyen újítást fejleszt ki, így a rendszer kellően rugalmas és képes követni az esetleges változásokat. A bootloader segítségével a felhasználónak nem kell feltétlenül egy új hardvert vásárolnia, ha valamilyen újdonság elérhetővé válik. A Nective System vezérlő szoftvereinek frissítéséhez alapszintű számítógépes ismeretek, egy Windows operációs rendszerrel
ellátott számítógép, egy micro USB kábel és a legfrissebb vezérlőszoftver szükségesek.

forrás: nective.hu

Küldés
Olvasói értékelés
5 (4 )

Nagy Zoltán

Hozzászólás hozzáadása

Kattintson ide, ha hozzászólást szeretne küldeni

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .