Hello jövő! Hírek – News

Új Mobil Video Confrence Box a Glostertől

gloster Mobil Video Confrence Box

Új Mobil Video Confrence Box a Glostertől

A Gloster Infokommunikációs Kft. a “KFI_16-1-2017-0063 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati kiírás keretében sikeres projektet valósít meg. A projekt keretében sikeres fejlesztési munka során egy olyan speciális ultra-hordozható, felhasználóbarát, tartalom megosztásra képes videókonferencia eszköz (Mobile Video Conference Box – MVCB), és az ahhoz kapcsolódó komplex, innovatív cloud háttér szolgáltatás (Cloud Based Remote Management System – CBRMS) került kifejlesztésre, mely mind tudását, felhasználási módját, mind funkcióit tekintve a világpiacon egyedülálló megoldás.

A megoldás lényeges eleme, hogy a kutatás során létrejövő hardver elválaszthatatlanul szoros kapcsolatban lesz az őt kiszolgáló – és a felhasználó élményt megvalósító – CBRMS szolgáltatással.

gloster A kisméretű, önműködő Mobil Video Conference Boxot elég, ha egy világos falfelületre fordítjuk, az érintő kijelzőn egy mozdulattal felhívjuk azt, akivel beszélni szeretnénk, és néhány másodperc múlva már videó kapcsolatot létesítettünk a megbeszélésbe bevonni kínált személlyel. Bennünket, mint a hívás kezdeményezőit a készülékbe épített kamera vesz, és a mi “képünket” továbbítja az eszköz a beszélgetés többi résztvevője felé.
Nem szükséges PC, vagy a helyi kijelző használata, nem szükséges semmilyen informatikai előképzettség sem: csak egy gombnyomás és máris tartalom megosztásra is alkalmas videóhívást létesítettünk!

Ezen túlmenően az eszközt felruházzuk mindazokkal a képességekkel, amellyel alkalmas lesz például a távmunka támogatására.

Az eszköz úgy kapcsolja be az MVCB-t a “vállalat vérkeringésébe”, hogy egyrészről a hálózati erőforrások elérhetők lesznek (file-megosztás, céges levelezés, csoportmunka megoldások, stb.) másrészről a vállalati telefonhálózatba is integrálható.

A PROJEKT FONTOSABB FELADATAI, CÉLKITŰZÉSEI

A Gloster új, innovatív kutatás-fejlesztési projektjének keretében egy eddig tejesen egyedi termékkel összekapcsolt üzleti kollaborációs szolgáltatás kerül megvalósításra.

A megoldás komplexitásával, de a végfelhasználó részére egyszerű használhatóságával igazi áttörést jelent a mobil kollaboráció terén.

A projekt fő célkitűzése a komplex szolgáltatáshoz kapcsolódó kutatási tevékenységek lebonyolítása, és a hozzá kapcsolódó hardver eszköz prototípusának kifejlesztése.

A PROJEKT FŐ FELADATAI A RENDSZER KÉT FŐ RÉSZÉNEK KIFEJLESZTÉSE:

1. CBRMS – (Cloud Based Remote Management System) kifejlesztése.

A CBRMS egy olyan hardver és szoftver összetevőkből felépülő környezet, mely az “MVCB dobozok” működtetéséhez szükséges háttér infrastruktúrát biztosítja. Bekapcsolás után automatikusan ide csatlakozik minden MVCB, innen kerül vezérlésre és frissítésre minden “doboz”, itt tároljuk az ügyfél – és egyéb adatokat, valamint a számlázási információkat is. Műszaki szempontból lényeges, hogy ez egy egységes rendszer minden ügyfélre nézve.

2. Mobile Video Conference Box (MVCB)

A rendszer végfelhasználói oldala egy multifunkciós célhardver, és az ezen működő szoftverek összessége:

a Mobile Video Conference Box (MVCB). Az MVCB egy ultra hordozható saját akkumulátorral, projektorral és kamerával rendelkező videókonferencia berendezés, mely sok különféle környezetben teszi lehetővé a tartalom megosztással egybekötött videókapcsolatot – mindezt akár a ma elérhető kereskedelmi 4G hálózaton keresztül, bármilyen előkészület nélkül.

Forrás: OTS

Címkék

Nagy Zoltán

Hozzászólás hozzáadása

Kattintson ide, ha hozzászólást szeretne küldeni

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .